Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

ΠΕΡ.Δ/ΝΣΗ Π.Ε. & Δ.Ε. Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - 3ΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ - ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΠΑΛ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Η Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων πραγματοποιεί τριήμερο εκδηλώσεων για την Επαγγελματική Εκπαίδευση με τίτλο «Το ΕΠΑΛ Δημιουργεί στην Κεντρική Μακεδονία» στο ΝΟΗΣΙΣ.

Κατά το τριήμερο 9-11 Μαϊου θα υλοποιηθεί Έκθεση των Τομέων των ΕΠΑ.Λ., ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα για το Θεσμό του «Μεταλυκειακού έτους - Τάξη Μαθητείας» του Υπουργείου Παιδείας Μαθητείας και παράλληλες δράσεις μαθητών ΕΠΑΛ.

Σκοπός των εκδηλώσεων:
  • Έκθεση των έργων των μαθητών για να προβληθούν οι 9 τομείς σπουδών των Επαγγελματικών Λυκείων
  • Ημερίδα και δράσεις για την προβολή του νέου θεσμού της Μαθητείας στα Επαγγελματικά Λύκεια, δηλαδή της εφαρμογής του δυικού συστήματος εκπαίδευσης με παράλληλη εκπαίδευση στο σχολείο και με αμοιβή στο χώρο εργασίας.
Στόχος είναι: 

  • Να ενημερωθούν,από τα ΚΕΣΥΠ, οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τις προοπτικές που προσφέρουν τα Επαγγελματικά Λύκεια
  • Να ενημερωθούν οι γονείς και οι κηδεμόνες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τις προοπτικές που προσφέρουν τα Επαγγελματικά Λύκεια
  • Να γίνει διάχυση των αποτελεσμάτων και των καλών πρακτικών του Θεσμού της Μαθητείας στην εκπαιδευτική κοινότητα
  • Να ενημερωθούν οι απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την δυνατότητα που τους προσφέρουν τα Επαγγελματικά Λύκεια στη βελτίωση των επαγγελματικών τους προσόντων.
  • Να ενημερωθούν οι φορείς απασχόλησης και τα Επιμελητήρια για τις δυνατότητες συνεργασίας που προσφέρει ο νέος θεσμός με τα Επαγγελματικά Λύκεια
Οι σχολικές μονάδες που ενδιαφέρονται επισκεφτούν τις εκδηλώσεις μπορούν να μεταβούν στο site της διοργάνωσης www.epal.kmaked.eu και να κάνουν την ηλεκτρονική κράτηση σχολείου για επίσκεψη.

Η επίσκεψη στην Έκθεση είναι δωρεάν και θα υπάρχει προνομιακή τιμή 2 ευρώ για τους μαθητές της σχολικής μονάδας σε κάθε θέαμα - παράσταση του ΝΟΗΣΙΣ (Πλανητάριο, Κοσμοθέατρο, Προσομοιωτή κτλ)