Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017 στη Σχολική Βιβλιοθήκη του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μαθητών για την αιμοκάθαρση και τη μεταμόσχευση νεφρού

Στα παιδιά μίλησε ο κ. Τρύφων Παπαδόπουλος  από τον Σύλλογο Νεφροπαθών Ν.Θεσσαλονίκης ο οποίος παρουσίασε τους τρόπους και τις μεθόδους νοσηλείας των νεφροπαθών στα νοσοκομεία, στις μονάδες τεχνητού νεφρού και στα κέντρα μεταμοσχεύσεων. Επίσης αναφέρθηκε και στην αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τέλος, ο κ. Τρύφωνας Παπαδόπουλος απάντησε σε ερωτήσεις των παιδιών και αντάλλαξε απόψεις με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που έλαβαν μέρος στην συνάντηση κ.Γ.Βιόπουλο, κ.Ελ.Ναθαναηλίδη, κα Ι.Μερσίνη, κα Ζ.Μπέλλη, κα Χρ.Αντωνιάδου, κα Αγ.Ζοπόγλου και κα Θ.Δάγγα. 

Η ενημερωτική συνάντηση αποτελεί μέρος της φάσης προετοιμασίας των 28 μαθητών που θα μεταβούν στην Μαδρίτη και στο Βερολίνο στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος  MEDICAL EQUIPMENT FOR LIFELINE: SPECIAL DIGITAL AND PROFESSIONAL SKILLS (Erasmus+KA1 2017-EL01-KA102-035988).